Leren motorkleding voor dames

Het motorseizoen staat weer voor de deur. Heerlijk met de motor erop uit om ontspannende lange of kortere ritten te maken. In vroegere jaren reden vooral mannen op motoren, vandaag de dag zien we ook steeds meer dames die voor dit stoere vervoersmiddel kiezen. En ook op de motor willen dames er uiteraard nog wel modieus uitzien. Gelukkig is er een ruime keuze in leren motorkleding voor dames. Een leren dames jas of broek of misschien wel een volledig motorpak.

Leren motorjas 

Motorkleding van echt leer is heerlijk warm en beschermt je ook nog eens goed tegen weersomstandigheden of bij een val van de motor. Leren motorjassen zitten zeer comfortabel en zien er sportief uit. Belangrijk is het ook om aandacht te schenken aan de ventilatie van de jas. Vooral fijn als je het jack draagt tijdens de warme wintermaanden. Daarnaast is het van belang welk soort motorrijdster jij bent. Hou je van lange ritten met af en toe misschien wel een stukje off road? Dan is een goed beschermend leren jack zeer belangrijk. Doe jij juist kortere ritjes of rij je voornamelijk door de stad? Dan kun je volstaan met een sportieve dames jas van echt leer.

Leren motorbroek 

Ook in leren motorbroeken voor dames is volop keuze. Let ook hier op goede ventilatie zodat je benen niet oververhit raken tijdens een rit op een warme zomerdag. Een leren motorbroek voelt als een tweede huid en is toch stevig en beschermend. 

Motorpak

In plaats van voor een losse broek en los jack te gaan kun je er ook voor kiezen om een volledig motorpak te dragen. Dit is extra beschermend omdat alles aan elkaar vast zit en dus niet kan verschuiven bij een eventuele val. Motorpakken hebben extra bescherming op cruciale plaatsen zoals knieën schouders, rug en ellebogen. Het nadeel van een pak is dan wel dat je niet zo gemakkelijk omkleed wanneer je even een rustpauze inlast. Een leren jack doe je sneller even uit. Bij een volledig motorpak ligt dat al snel een stuk lastiger.

Onderhoud

Voor welke motor outfit je ook kiest, in alle gevallen is het van belang om het leer goed te onderhouden. Dit voorkomt scheuren en slijtage van het leer. Gebruik regelmatig wat leervet om het leer in topconditie te houden en wanneer het echt nat is geworden hang je de leren kleding over een kleerhanger en laat het liefst aan de lucht drogen. Op deze manier heb je vele jaren plezier van jouw leren motorkleding.