Zo houd je jouw poloshirt lang in perfecte conditie

Polo shirts zijn bij veel mannen en vrouwen een zeer geliefd kledingstuk voor de warme dagen. Omdat je het graag vaak draagt moet het ook regelmatig in de was. Hoe houd je jouw poloshirt was na was in een perfecte conditie zodat je er heel lang plezier van houdt?

Poloshirts gemaakt van 100% katoen

Vaak worden polo shirts gemaakt van 100% katoen. Hoewel er inmiddels ook poloshirts uit melanges van stoffen worden gemaakt zoals bijvoorbeeld een poloshirt van 60% katoen en 40% polyester, blijft het 100% katoenen poloshirt nog steeds favoriet. Aangeraden wordt om de iets dikkere katoen te kiezen omdat de goedkope katoenen polo shirts kunnen pillen of scheuren. Voordelen van poloshirts van 100% katoen is dat ze veel vocht kunnen opnemen en bovendien zeer sterk zijn. De truc om poloshirts van 100% katoen niet te laten krimpen is door ze te wassen op een lage temperatuur, 30 graden is genoeg. Vanwege de lage temperatuur die gebruikt wordt bij het wassen is het wel nodig om een goed wasmiddel te gebruiken dat ervoor zorgt dat eventuele vlekken en geurtjes verdwijnen. Kies voor een mild soort wasmiddel en een wasverzachter voor een heerlijke geur. Je kiest voor het wasprogramma “Fijne was”. Haal het shirt na het wassen zo snel mogelijk uit de wasmachine en laat het buiten aan de waslijn drogen.

Poloshirts van andere stoffen en melanges

Naast de katoenen polo shirts zien we ook steeds vaker poloshirts die half synthetisch en half katoen zijn. Deze melange wordt meestal gebruikt voor poloshirts die tijdens het werk gedragen worden en lang moeten meegaan. Polo shirts die uitsluitend polyester bevatten ademen zeer slecht en veroorzaken dus veel zweet. Performance polo shirts zijn uitsluitend voor sporters bedoeld. De stoffen zijn veelal lichtgewicht en stretch stoffen van blends en synthetisch.