stropdas

De leukste dingen aan Koningsdag

Het is nog niet zo lang koningsdag in plaats van koninginnedag maar we worden er even blij van. Het is iets heel unieks aan Nederland dat we deze dag vieren en het is ook echt niet te ontkomen. Het hele land viert op deze dag feest. Alles is oranje en iedereen wordt betrokken. Er is letterlijk iets voor iedereen te doen op deze speciale feestdag. Hier zetten we onze favoriete dingen aan koningsdag op een rijtje. 

De vlooienmarkt

Koningsdag is bijvoorbeeld de beste dag om kleding te scoren. Vooral kinder of baby kleding kun je vinden. Zo kun je makkelijk babykleding setjes vinden en lijkt het meestal wel alsof je in een hele goede kindermerkkleding sale loopt. Vooral de grote steden als Amsterdam zijn heel goed voor de beruchte vlooienmarkt. Zo kun je bijvoorbeeld in Vondelpark een overvloed aan leuke tweedehands kleding vinden en kan je de hele dag onderhandelen en goede deals scoren. Het is heel goed om tweedehands kleding te kopen, niet alleen kun je wat extra zakgeld geven aan de mensen die dingen verkopen maar vindt jij ook voordelig hele unieke dingen. Meestal als iets tweedehands is kun je het nauwelijks nog vinden namelijk, dus je hebt echt iets wat niemand anders heeft. En goedkoop! Zo ben je heel goed voor je portemonnee en ook voor het milieu. Maar onthoud ook dat je zelf dingen kan verkopen. Vindt je mooiste kleed thuis en zorg dat je een auto kan meenemen of iemand je om met de tassen te helpen. Je kan een leuk muziekje opzetten en een drankje doen terwijl je mensen laat gluren naar wat je te verkopen hebt. Je kunt ook goed onderhandelen om te zorgen dat je goede prijsjes pakt, maar onthoudt dat het een vlooienmarkt is dus niet te hoge prijzen vragen! Misschien kan je zelfs ruilen met elkaar. 

Feesten 

De feesten van Koningsdag zijn ook ongekend. De avond ervoor is natuurlijk waar heel veel al gebeurt maar je kan de dag erna ook nog door. Je hebt heel veel leuke festivals waar je heen kunt om uitgebreid samen te kunnen meezingen met de beste Nederlandse klassiekers. Niks leukers dan samen in een grote groep oranje dansen, singen en Heineken of Amstel drinken. De grotere festivals als Kingsland zijn elk jaar heel populair dus je weet zeker dat je een memorabele dag zult hebben. Zorg wel dat je genoeg water drinkt want een hele dag dansen tussen zoveel mensen zal je wel heel erg uitdrogen. Maar ook met je vrienden kan je er iets heel leuks van maken. Zo kun je de hele dag en nacht door gaan. Zorg wel dat je de juiste snacks hebt. Geen nederlands koningsdag feestje is compleet zonder oranje tompouzen en snacks uit de frituur. Vergeet niet aan onze koning te denken op deze mooie dag. Je kunt natuurlijk ook op TV zijn bezoek kijken, maar stiekem is het leuker om er gewoon een feestdag van te maken. Veel plezier en blijf veilig. Gefeliciteerd Koning Willem!