Rust en ontspanning op vakantie

Altijd als ik op vakantie ga naar het buitenland probeer ik ruim van tevoren alle spullen in te pakken. Natuurlijk wil je immers niks vergeten, maar toch kan dat soms fout gaan met de beperkte ruimte die je krijgt van de vliegmaatschappij. Je moet je houden aan meestal 20kg, maar vaak als ik de essentials inpak kom ik daar al gauw in de buurt van. Bijbetalen wil ik ook liever niet doen. Spullen als kleding, handdoek, toiletspullen en slippers zitten er onder andere waarschijnlijk bij. De belangrijkste voor mij zijn die slippers eigenlijk toch wel. Slipper symboliseren voor mij wel echt het vakantiegevoel.

Slippers als symbool voor rust

Het doet mij denken aan een tijd voor de pandemie, waar dingen als afstand houden en mondkapjes dragen nog geen ding was. Een tijd waar je echt tot je rust kan komen en niet hoeft te denken aan de dingen die  er in de wereld op dat moment gebeuren. Slippers zijn voor mij echt een symbool voor rust en ontspanning. Meestal draag ik teen slippers, die zijn  lekker luchtig. Zoals de Ipanema slippers die ik jaren geleden al heb gekocht. Helaas zijn ze een tijdje terug toch wel echt versleten van het vele gebruik. Ze hebben echt wel wat kilometers mee gemaakt aan de kusten van Spanje en Italië.

De reis gaat van start

Goed, terug naar de reis. Als de koffer nu eenmaal is ingepakt staat de vakantie toch wel echt klaar hoor. Dan beginnen de kriebels van de vakantie wel te komen. Laatste dingen in huis schoonmaken, dan ook nog de koelkast leeg halen en dan is het zo ver. Deur uit en in de auto stappen om weg te gaan. Op het vliegveld nog een nieuw paar Reef slippers om de oude, versleten dingen te vervangen en de vakantie gaat van start. Nu alleen nog hopen dat de vlucht ook soepel verloopt en er geen vertraging of iets dergelijks bij komt kijken! Op  naar spanje en dan kan het rusten en ontspannen eindelijk echt beginnen.