Riemen voor mijn jo jo effect

Riemen voor mijn jo jo effect

Ik vind riemen kopen altijd lastig. Ik zit vaak met mijn eigen gewicht in de knoop en probeer nu al drie jaar te diëten. Soms werkt het goed en dan val ik veel af, maar vaak werkt een dieet niet echt. Als ik afval ben ik een tijdje tevreden en koop ik heel veel nieuwe kleding, maar door het jo jo effect komen de kilo’s er heel erg snel weer aan. Broeken kopen is dan ook niet echt prettig. Vaak koop ik ze te klein of te groot, ik weet gewoon niet goed wat bij mijn lichaam past. Riemen zijn dan de oplossing, maar dan merk ik soms ook dat de riem dan mijn broek vast houdt en verder is het daar onder totaal uitgezakt. Dan krijg je bijvoorbeeld van die plooien in je billen of aan de achterkant van je knie. Soms denk ik ook dat een broek te klein is omdat ‘ie afzakt.

Ceintuurs-182x192 (Custom)

Maar een winkel medewerker zei juist dat de broek te groot was. Ik snap het gewoon weg niet. De medewerker heeft mij toen wel een assortiment aan riemen laten zien. Ik heb nu een stuk of vier riemen. Twee van toen ik wat slanker was en twee die ik nu draag. De maten van de riemen zijn ook ingewikkeld. Soms moet ik er een gaatje bij maken en dan denk ik tevergeefs dat ik intens dun ben geworden, maar soms is het juist ook zo dat ik de riemen niet eens meer door mijn broek heen kan halen.