Mason Garments onthuld door Suhaimo Haber

Het verhaal van Mason Designer Rendi Aditta begon met een liefde voor sneakers. Na het ontwerpen van schoenen voor straatkinderen in zijn geboorteland Nederland, besloot de ontwerper een high-end schoenenmerk te lanceren. Hij noemde het naar zijn zoon, Mason. In de jaren die volgden, werd Mason Garments populair in heel Europa en wordt het nu in honderden landen wereldwijd verkocht. Naarmate het high-end schoenenmerk meer internationaal erkend werd, raakten meer mensen geïnteresseerd om het te kopen. Het verhaal achter Mason Garments is een reis van vele moedige beslissingen die rendi heeft genomen om het naar een hoger niveau te tillen. Vanuit zijn kleine ontwerpstudio in Amsterdam selecteerde Rendi Italië als de juiste partners om zijn schoenen te maken.

Een verscheidenheid aan heren, dames en kinderkleding

Tegenwoordig kun je een verscheidenheid aan heren, dames en kinderkleding zien met de merknaam erop, zoals metselaarkleding, modeschoenen en erwtenjassen voor heren. Hoewel Mason Garments niet zo bekend of een begrip is geworden als Vogue, verkoopt het nog steeds veel kleding en accessoires en blijft het aanbod van high-end schoenen groeien. De samenwerking tussen Vogue en Mason Garments zorgde voor meer culturele diversiteit in de producten die ze ontwierpen, waardoor beide bedrijven fris en relevant bleven.

De meest stijlvolle herenkledinglijn ter wereld

Sommige partners in het partnerschap waren zich duidelijk bewust van de sterke punten van zowel Vogue als Mason Garments, zoals Kering en Calvin Klein. Toch zagen andere, minder bekende bedrijven zoals Versace de kans om deze samenwerking met Mason Garments aan te gaan, en ook zij deden de moeite om mee te doen. Terwijl Calvin Klein alleen bekend staat om hun high-fashion pakken, zag Versace een kans om te profiteren van het partnerschap door hun elegante, luxe stoffen te verkopen. Het lijkt er inderdaad op dat het herenkledingbedrijf Suhaimo Haber & Co ten volle kon profiteren van hun samenwerking met Mason Garments, omdat hun herenkledinglijn tegenwoordig algemeen wordt beschouwd als een van de meest stijlvolle ter wereld.