Knobbeltang

Je schoenen weer comfortabel dragen

Het is weer zover, je hebt een verjaardag en wil die leuke schoenen aan die geweldig bij je outfit staan. Alleen zitten je schoenen veel te strak en krijg je daardoor pijnlijke voeten, precies aan de zijkant zit de schoen heel erg strak. Maar wist je dat daar iets aan kunt doen, met een knobbeltang rek je langzaam de schoen op. Precies op de plaats waar de schoen knelt, rek je deze op zodat je de schoen weer aan kunt zonder pijnlijke voeten te krijgen. Je past weer probleemloos in je schoenen en kunt je lievelingsschoenen weer vaker aan doen.

Hoe maak je de schoen iets wijder?

Het is niet moeilijk om een schoen wat ruimer te maken met de knobbeltang, door de ring aan de buitenkant van de schoen te plaatsen en druk op het leer aan te brengen om vervolgens de plek te masseren. De plek welke het pijnlijkste is van je voet, begin je mee bij de schoen. Is deze plek ruimer en zit de schoen al wat comfortabeler dan kun je eventueel rond deze ook verder gaan. Bij suède schoenen is het aan te raden deze na het behandelen te borstelen, aangezien je een afdruk kunt krijgen van de ring.

Perfect voor voeten met een afwijking

Heb je een afwijking van een van de voeten of beide voeten, dan is de knobbeltang een perfecte manier om de schoenen wat ruimer te maken. Draag je te strakke schoenen dan is dit niet alleen vervelend en pijnlijk, er kunnen op den duur ook ontstekingen ontstaan op de plaats waar de schoen te strak zit. Gelukkig is de tang te gebruiken voor ieder soort leren schoen, voetbalschoenen, werkschoenen maar ook schaatsen kun je eenvoudig een beetje ruimer maken. Naar de schoenmaker is gelukkig niet meer nodig, omdat je jaren plezier hebt van de tang.