Wat zijn de meest unieke sieraden?

Sieraden zijn altijd bij iedereen goed. Het maakt niet uit welk geslacht of welke leeftijd iemand heeft, een beteje sieraden zijn altijd voor iedereen een goed cadeautje. Er zit natuurlijk veel verschil in sieraden. Niet alleen in het ontwerp en het design van de sieraden, ook in het materiaal van de sieraden zit veel verschil. Wil je weten wat de meest unieke sieraden zijn? Post Edelmetaal heeft de meest unieke sieraden voor je op een rijtje gezet!

Bloedkoraal ketting

De bloedkoraal ketting klinkt misschien als iets heel lugubers of als iets dat de kleine zeemeermin om haar hals heeft hangen, maar niets is minder waar. Bloedkoraal is een enorm zeldzame soort koraal dat alleen in de Middellandse Zee voorkomt. Bloedkoraal wordt steeds schaarser en daardoor gaat de prijs van de sieraden ook omhoog. Er is namelijk een verbod op het oogsten van bloedkoraal. Toch zijn er nog steeds mensen die het koraal toch oogsten, omdat het simpelweg veel geld waard is. 

Parels

Een ander uniek sieraad is een sieraad dat parels in zich heeft. De echte parels welteverstaan. De meeste merken hebben tegenwoordig een neppe variant op de markt gebracht. Parels komen, net als het bloedkoraal, uit de zee. De parels worden gemaakt door oesters en soms door slakken. Vervolgens worden deze geoogst en gebruikt in verschillende sieraden. 

Diamant

Iedereen kent natuurlijk de diamant. De diamant is misschien wel een van de bekendste materialen die je in een sieraad kunt verwerken. In 2500 VC zouden de Chinezen al gebruik hebben gemaakt van de diamant. Hedendaags is de diamant nog steeds een van de populairste edelstenen ter wereld.