Wat praktisch advies voor als je dameskleding wilt kopen van een leuk merk

Voor elke vrouw is het belangrijk om er leuk uit te zien en zich goed te voelen in haar kleding. Als je op zoek bent naar nieuwe modemerken om je garderobe te updaten, kan het lastig zijn om te weten welke merken de moeite waard zijn. In deze blog delen wij vijf tips met jou om je te helpen bij het vinden van leuke merken en het kopen van dameskleding.

Doe je onderzoek naar nieuwe merken

Als je op zoek bent naar nieuwe merken om te ontdekken, begin dan met online onderzoek. Let op welke merken er actief zijn op sociale media en welke influencers deze merken dragen. Bekijk ook modeblogs voor inspiratie en check de websites van bekende kledingwinkels. Je kunt ook overwegen om naar lokale markten en boetiekjes te gaan om nieuwe merken te ontdekken die je normaal niet zou tegenkomen.

Als je je bijvoorbeeld wilt oriënteren op het merk Betty Barclay, dan doe je er goed aan om eens te beginnen met een Google zoekopdracht. Je kunt beginnen door ‘Betty Barclay’ of ‘Betty Barclay mode’ te googlen. Daarmee krijg je een idee van het type kleding dat Betty Barclay verkoopt en het bijbehorende prijskaartje. Vervolgens kun je eens op wat fora met een modesectie rondstruinen om te kijken of je daar wat ervaringen leest over Betty Barclay. Ook op Instagram, Facebook, YouTube en Reddit kun je veel ervaringen van mensen vinden. Zo kun je jezelf een beeld vormen van of Betty Barclay een leuk nieuw merk voor jou is.

Investeer in kwaliteit

Als je wilt dat je kleding lang meegaat en er mooi blijft uitzien, is het belangrijk om te investeren in kwaliteitskleding. Kwaliteitsstoffen en goede afwerking zorgen ervoor dat je kleding lang mee gaat en minder snel vervaagt of beschadigd raakt. Je betaalt misschien iets meer voor kwaliteitskleding, maar het is het helemaal waard.

Kies tijdloze en veelzijdige items

Als je nieuwe kleding koopt, is het slim om te kiezen voor tijdloze, veelzijdige items die je kunt combineren met de rest van je garderobe. Zo hoef je niet constant nieuwe outfits te maken. Denk aan een mooie blauwe jeans, een witte blouse, een zwarte blazer en een lange jas. Deze basics kun je jarenlang dragen en helpen ervoor zorgen dat je er altijd stijlvol uitziet.

Let op pasvorm en comfort

Een mooi item betekent niet altijd dat het comfortabel is of goed past. Het is belangrijk om altijd aandacht aan de pasvorm en het comfort van kledingstukken te besteden. Als je je ongemakkelijk of zelfbewust voelt in een item, draag je het waarschijnlijk niet vaak. Kies kledingstukken die comfortabel zijn en jouw lichaam het beste tot zijn recht laten komen.

Durf te experimenteren

Als laatste, durf te experimenteren met kledingstijlen en nieuwe merken. Soms kan een item er op de hanger niet spectaculair uitzien, maar wanneer je het combineert met andere items en accessoires, wordt het ineens een mooie outfit. Stap uit je comfortzone en probeer nieuwe stijlen en opkomende merken. Wie weet ontdek je jouw nieuwe favoriete kledingmerk.

Samenvatting 

Als je op zoek bent naar nieuwe dameskledingmerken, volg dan deze eenvoudige tips om je te helpen kiezen welke merken de moeite waard zijn om te proberen. Het kan lastig zijn om te weten waar je dient te beginnen, maar door online onderzoek te doen, te investeren in kwaliteit en tijdloze, veelzijdige items te kopen, let op pasvorm en comfort en met een open geest te experimenteren met nieuwe stijlen, kun je je garderobe updaten en er mooi uitzien. Vergeet ook niet om te genieten van de ontdekkingsreis en nieuwe merken te ontdekken die bij je persoonlijke stijl passen.

Bron: Janse Mode