Vetverlies zonder sporten: cryolipolyse

Je hebt er vast nog niet van gehoord, maar er bestaat een manier om geheel zonder sporten, op een veilige, niet schadelijke manier van je lichaamsvet af te komen. Veel mensen haken snel af bij het lezen van deze zin. Toch is het echt waar. Een cryolipolyse behandeling bewijst bovenstaande claim. Via een cryolipolyse behandeling krijgen vetcellen plaatselijk te maken met erg koude temperaturen waardoor ze uiteindelijk op een natuurlijke wijze afsterven. In dit artikel worden de voordelen, verschillende stappen en de nasleep van een cryolipolyse behandeling besproken. Lees dit artikel door om meer informatie te krijgen over deze baanbrekende cryolipolyse behandeling en oordeel zelf of je het gelooft. 

Voordelen van een cryolipolyse behandeling

Een cryolipolyse behandeling heeft erg veel voordelen. Allereerst is het een veilige manier om lichaamsvet tot wel twintig procent te verminderen. Hierbij worden er geen andere cellen of onderdelen van je lichaam aangetast. Daarnaast bestaat de behandeling uit een niet-chirurgische technologie. De behandeling is gericht op vetvermindering en bewijst zoals hierboven al beschreven met twintig procent vetvermindering haar waarde. Ook is het ondertussen de meest populaire technologie op het gebied van vetvermindering in Europa en de Verenigde Staten. Ten slotte is cryolipolyse veel vooruitstrevender en meer ontwikkeld dan een lipo technologie.

Verschillende stappen van een cryolipolyse behandeling

Het eerste wat van belang is bij een cryolipolyse behandeling is dat je samen met een specialist een behandelingsplan maakt. Hierin geef je aan wat je precies behandelt wil hebben, voor hoelang dat moet gebeuren en wat de resultaten zijn die je op het oog hebt. Vervolgens prikken jullie samen een datum om de behandeling uit te voeren. Tijdens de behandeling wordt een deel van je lichaamsvet door middel van een vacuüm in contact gebracht met erg lage temperaturen. Dit doet helemaal geen pijn. Na ongeveer veertig minuten is de behandeling klaar en moet je alleen nog maar wachten om de resultaten te zien. Dit kan wel een een aantal weken tot maanden duren. 

Wat doe je na de behandeling?

Zoals hierboven beschreven kan je na de behandeling niks anders doen dan wachten op het resultaat. Je lichaam is namelijk bezig met het afbreken van de dode vetcellen. Deze cellen worden op een natuurlijke manier afgevoerd uit je lichaam. Dit proces heet apoptose. Dit gebeurt net als andere afvalstoffen via je lever. Na zo’n acht weken zijn de eerste resultaten zichtbaar. Tot ongeveer vijftien a zestien weken kan je nog nieuwe resultaten zien. Vanaf dan is het wennen aan je nieuwe lichaam. Vaak wennen mensen erg snel aan de resultaten, omdat je er geleidelijk aan went. Het gaat hier dan ook over een periode van bijna vier maanden. Wanneer de cellen eenmaal weg zijn, komen ze niet meer vanzelf terug. Gefeliciteerd, je behandeling is dus geslaagd.