Val op dankzij een iconisch Picto horloge

In de jaren 90 waren kinderen verzot op de horloges met daarop een rekenmachine. Het was een soort computer om je pols. Het zag er natuurlijk niet uit, maar voor kinderen is een horloge met allemaal knopjes natuurlijk ontzettend leuk. Daarnaast konden ze stiekem hun rekensommen maken met behulp van hun polsrekenmachine. Maar uiteindelijk raakte het horloge uit de mode. Het werd daarna vooral gedragen door nerds en wetenschappers en uiteindelijk is het horloge verandert in een soort jaren 90 reliek. Vervolgens kwam er een tijdperk waarin men vooral keek naar de bling van het horloge. De smartwatches bestonden nog niet, dus de horloges waren vaak nog echt sieraden waarmee je ook de tijd in de gaten kon houden. Mooie grote metalen armbanden en glimmende klokjes waren dan ook hip. De gewone leren horlogebanden waren daardoor een tijdje minder populair. Deze metalen en glimmende horloges zie je nog steeds wel, maar als je indruk wilt maken, dan kies je liever voor een subtiel horloge met een leren bandje. Tegenwoordig heb je de smartwatches. We zijn dus eigenlijk weer terug bij de polscomputers van de jaren 90. Maar qua stijl, design en functionaliteit zijn er enorme stappen gemaakt. Het gevolg van de smartwatch is dat de sommige merken van gewone horloges deze stijl zijn gaan volgen. Als een smartwatch uitstaat, dan is het immers een zwart scherm waar dan de tijd op staat via een digitale of analoge klok. Het iconische picto horloge heeft hier al dan niet bewust op doorgeborduurd door hele mooie en vooral minimalistische horloges te ontwikkelen. Het klokje bestaat enkel uit een wijzer voor de minuten en een draaiende wijzerplaat voor de uren. Daardoor heb je op het picto horloge alleen een klein balletje en een wijzerplaat. Dus geen cijfers, datum, lichtgevende elementen om de tijd in het donker te kunnen zien, et cetera. Een picto horloge houdt het simpel en daardoor lijkt het horloge qua stijl wel een beetje een smartwatch, maar dan nog net een stukje stijlvoller. Ook het horlogebandje is natuurlijk geen metalen bandje, maar een mooi strak siliconen bandje. Maar er kan ook gekozen worden voor andere materialen. Qua kleur, design en weergave heb je tal van opties. Je kunt dus altijd een keuze maken voor een picto horloge dat qua design goed bij je past. Zowel heren als dames kunnen kiezen voor een picto horloge, want ze zijn er voor beide. En aangezien we tegenwoordig gender fluide zijn, is het prima dat mannen vrouwelijke horloges dragen en vrouwen mannelijke. Wat je voorkeur ook heeft, je kunt een geschikt picto horloge vinden op de website van deblaker-exclusief.nl

Bestel een stijlvol en trendy picto horloge via de website 

Mocht je graag een picto horloge willen bestellen, dan kun je dat meteen regelen via de webwinkel van De Blaker Exclusief. Je kunt het assortiment bekijken en vervolgens een keuze maken voor het horloge dat jou bevalt. Deze kun je dan direct bestellen door het horloge van je keuze toe te voegen aan de winkelwagen. 

Bekijk ook de vele andere horloges en sieraden op de site

Je kunt bij De Blaker Exclusief allerlei horloges en sieraden kopen van exclusieve merken zoals Picto. Zo kun je ook bij deze webwinkel terecht voor artikelen van merken als: 

  • Mondaine
  • Jacob Jensen
  • Rolf Cremer