Optimaliseer je slaapervaring met deze tips

Met de grote druk van het moderne dagelijkse leven is het extra belangrijk om in een rustgevend en prikkelarm huis thuis te komen. Je begint en eindigt elke dag natuurlijk in je eigen bed, dus het is fijn om die omgeving zo fijn mogelijk te maken. Op die manier word je rustig wakker en krijg je alvast een beetje zin in je dag. Ook zul je ‘s avonds makkelijker in slaap kunnen vallen in een kalmerende en lege slaapkamer. Is het voor jou ook tijd om je slaapkamer eens een make-over te geven? Met de volgende tips voor in de Beddenzaak wordt dit sowieso een succes. 

Comfort voor je lichaam en geest

Een uitgerust Centraal in je slaapervaring staat natuurlijk je bed. Zorg dat je bed en matras past bij je lichamelijke wensen. Misschien is het raadzaam om even te kijken naar hoog laag bedden, verschillende types matras en bedbodem. Daarnaast zal het bed natuurlijk qua uiterlijk ook bij je in de smaak moeten vallen. Wat voor uitstraling vind jij fijn in je slaapkamer? Wellicht gewoon een mooi houten ledikant of een uitgebreide boxspring. Twijfelaar bedden van De Suite zijn bijvoorbeeld in meerdere uitvoeringen te verkrijgen. 

Creëer een prikkelarme omgeving voor jezelf

Zodra je je bed hebt uitgekozen is het tijd om de rest van de slaapomgeving aan te kleden. Het advies hier is om zo min mogelijk spullen in het zicht te hebben liggen. Zorg voor een nette kledingkast, monochrome gordijnen en functionele nachtkastjes. Idealiter zie je ook nergens kabels en stekkers. Het is verstandig om je mobiele telefoon niet je in je slaapkamer te leggen ‘s nachts, zodat het eerste wat je ‘s ochtends ziet niet alle meldingen zijn die zijn binnengekomen. Ook is het niet handig om een televisie op je kamer te hebben. Het liefst heb je je wasmanden ook ergens anders staan, zoals in de badkamer of een bijkeuken.