ledikantdeken

Ledikantdeken voor jouw kleintje? Zo vind je er eentje die voor jullie fijn is en toch niet te veel kost

Als ouder wil je er natuurlijk voor zorgen dat je kindje het altijd warm en comfortabel heeft, vooral tijdens de nacht. Een ledikantdeken is een ideale manier om je kindje warm te houden tijdens het slapen, maar waar moet je op letten als je er één gaat kopen? In deze blog geven we je vijf tips waar je op moet letten bij het kopen van een ledikantdeken.

Pas de afmeting aan op de grootte van het ledikantje

Het is belangrijk om te kijken naar de afmeting van het ledikantdeken. Het deken mag niet te groot zijn, want dan kan het gevaarlijk zijn als je kindje het over zijn/haar hoofd trekt. Aan de andere kant moet het deken ook niet te klein zijn, want dan heeft het geen zin om te kopen. Meet het ledikantje op voordat je een deken aanschaft, zo weet je precies welke maat je nodig hebt.

Kies het juiste materiaal

Ledikantdekens zijn er in verschillende materialen, zoals katoen, wol, fleece en synthetische stoffen. Katoen is een veelvoorkomend materiaal omdat het zacht en ademend is. Wol is daarentegen weer warmer dan katoen, maar kan minder goed ademen. Fleece is juist weer een goede isolator voor de kou en synthetische stoffen zijn makkelijk te onderhouden. Kies het materiaal dat het beste past bij jouw behoeftes en levensstijl.

Let op de dikte van het deken

Het is belangrijk om te kijken naar de dikte van het deken, want je wilt niet dat je kindje het te koud of te warm heeft tijdens het slapen. Een te dun deken kan te weinig warmte bieden en een te dikke deken kan ervoor zorgen dat je kindje het te warm heeft en hierdoor onrustiger slaapt. Kies daarom een deken dat past bij de temperatuur van de kamer en de behoeftes van je kindje.

Hou de veiligheid van je kindje in gedachte

Er zijn een aantal veiligheidseisen waar een ledikantdeken aan moet voldoen. Zo mag de deken niet te groot zijn, want dan kan het gevaarlijk zijn als je kindje het over zijn/haar hoofd trekt. Daarnaast mag de deken ook niet te zwaar zijn, want dan kan het ervoor zorgen dat je kindje niet kan ademen. Let daarom goed op het gewicht en de afmetingen van de deken.

Hou rekening met een deken met een leuk design

Een deken met een leuk design kan niet alleen functioneel zijn, maar ook nog eens een mooie toevoeging zijn in de babykamer. Er zijn namelijk zoveel leuke ontwerpen te vinden, van vrolijke kleuren tot schattige prints. Hou rekening met daarom om een deken te kopen die ook past bij de inrichting van de babykamer.

Samenvattend

Het kiezen van een goede ledikantdeken kan een uitdaging zijn, maar door op bepaalde punten te letten wordt het proces een stuk makkelijker. Kijk goed naar de maat, het materiaal, de dikte, de veiligheid en eventueel het design van de deken. Zo kan je zeker zijn dat jouw kindje lekker warm en comfortabel kan slapen.

Bron: Koeka