Hoe draag je een gilet

In dit artikel bespreken we hoe je een gilet draagt en stijlt in verschillende scenario’s. Voor meer mode tips kan je gaan naar www.expresswear.nl.

Winter werkkleding

Klassieke werkkleding merken als Carhartt, Dickies en Filson hebben de gilet lang gemaakt tot een van hun nieten laagjes gereedschap. Waarom? Het is veelzijdig, comfortabel en perfect om te stapelen als onderdeel van een robuuste, doordeweekse-look.

Begin met een effen T-shirt als basislaag en gooi een zwaar flanellen overhemd bovenop. Maak vervolgens een canvas gilet aan en eindig met een klassieke PME legend jas die de look afmaakt.

Natuurlijk-Aged Raw Denim is de manier om beneden te gaan, maar als je de look wilt krijgen zonder een jaar in dirty jeans te willen doorbrengen, kies dan voor een mid-Wash. Bind het samen met een paar stevige laarzen en een muts.

Dit soort outfit past bij alles, casual, duurzaam en met tijdloze stijl als bonus.

De natuur

Technische bovenkleding, waterdichte stoffen, Vibram zolen. Performance Gear wint al een paar seizoenen aan tractie in herenkleding en je hoeft geen Street-Style zwaargewicht te zijn om het uit te trekken.

En zoals trends gaan, het heeft veel te gaan voor het in termen van bruikbaarheid en comfort.

Een lichtgewicht dons vest is de go-to gilet voor dit soort look. Het is super warm, heeft een goede uitstraling en is mooi verpakt. Om ervoor te zorgen dat je klaar bent om het weer te trotseren, combineer dan een waterdichte gilet om warm en droog te blijven. Als je op je hoede bent om naar buiten te gaan, balanceer dan de technische top half uit met een paar donkere denim en canvas sneakers.

Zo niet, kies dan voor zwarte Cargo broek in een slanke snit en een paar TechEd-out trailrunners om de look compleet te maken. Bonus punten als ze Gore-Tex zijn.