Digitaal printen op textiel

Digitaal printen op textiel

Er zijn diverse manieren om textiel te bedrukken. Een van de nieuwste en meest innovatieve manieren om textiel te voorzien van een opdruk, is door middel van digitaal printen op textiel. Heb je geen idee hoe dit werkt? Lees dan snel verder, want op deze pagina lees je meer over deze manier om textiel te bedrukken.  

Wat is digitaal printen op textiel?

Digitaal printen op textiel wordt ook wel DTG printen genoemd. De afkorting ‘DTG’ staat voor ‘Direct to Garment’. Het is een opkomende druktechniek die nog niet zo oud is, maar wel steeds bekender en populairder wordt. Bij DTG printen wordt er een fotografische en full color afbeelding van hoge resolutie direct op bepaalde kleding geprint. Dit kan een shirt zijn, maar ook een trui of een broek. Het is een uitstekende printmethode voor foto’s met veel detail, maar ook voor logo’s met veel verloopjes.

Digitaal printen op textiel

Het voordeel van digitaal pinten op textiel

Digitaal printen op textiel brengt een belangrijk voordeel met zich mee. Door deze printtechniek is het bedrukken van textiel in kleine oplages namelijk veel voordeliger geworden. DTG printen wordt dan ook voornamelijk gedaan door ondernemers met een online shop, die de voorraad van hun webwinkel willen vullen met vele ontwerpen in kleine voorraden.

Heb je een online shop met modieuze artikelen, die je het liefst in een bescheiden oplage wil bewaren? Dan is DTG printen zeker iets voor jou.

Printen op textiel bij Groene Was

Drukkerij Groene Was is gespecialiseerd in DTG printen. Wat voor textiel je ook wil bedrukken en hoe jouw ontwerp er ook uit ziet: je bent bij Groene Was aan het juiste adres. Je kunt jouw textiel al voor een zeer lage prijs voorzien van een mooi ontwerp. Ook als je meerdere ontwerpen wil laten drukken, ben je niet duur uit bij Groene Was.