chiffon stof

Testen is weten

Je hoort er iedere dag iets over, het corona-virus. “Het aantal opnames in de ziekenhuizen daalt” of “het aantal besmettingen onder jongeren is toegenomen”. Je kunt er niet meer omheen want het coronavirus is continu en overal in het nieuws. De woorden ‘mondkapje, testen en beschermen’ zijn dan ook niet meer weg te denken uit de kranten die deze dagen verschijnen.

Het testen

Een van de dingen die voorbij komt is het testen op het corona-virus. Er zijn verschillende soorten testen. Zo is er de ‘normale’ corona-test. Door je te laten testen via deze test, kun je zien of je op het moment van testen besmet was met het corona-virus. Dit kan bijvoorbeeld op een van de locaties van de GGD. Hier zit overigens wel een nadeel aan, namelijk dat de testuitslag lang op zich laat wachten. Daarnaast zijn er ook verschillende locaties in het land waar je je kunt laten testen door middel van een zelftest. Je kunt je ook op corona testen bij www.mondkapjes.be. Dit is geen testlocatie, maar dit is wel de plek waar je eenvoudig en snel corona-zelftesten kunt bestellen. Deze zelftesten worden thuisbezorgd, waardoor je makkelijk en snel een test kunt doen. Het andere grote voordeel hieraan is dat je binnen vijftien minuten de uitslag binnen hebt van de test. Tot slot is er nog de pcr-test, waarmee je kan zien of je antistoffen van het corona-virus bij je draagt. Het zijn ontzettend veel soorten, dus verdiep je goed in de verschillen voordat je je laat testen.

Jezelf beschermen

Daarnaast kun je ook jezelf beschermen. Dit kan ten eerste door het dragen van een mondkapje. Op deze manier bescherm je jezelf tegen het inademen van het virus van anderen. Daarnaast bescherm je anderen tegen jouw uitgeademde lucht, waar eventueel het virus in kan zitten. Je kunt ook zwarte nitril handschoenen kopen om je te beschermen. Zo bescherm je jezelf en mensen om je heen tegen het overdragen van het corona-virus, door lichamelijk contact.