Rugpijn door rugzakken voorkomen bij kinderen

Hoe zorg je ervoor dat de rugzak van je kind zo efficiënt mogelijk is ingepakt voor school, maar geen rugpijn veroorzaakt? Je komt in dit artikel meer te weten over hoe je dit doet, het is namelijk een veelgestelde vraag die ouders hebben als ze hun kinderen naar de middelbare school sturen.

Van school zal je een lijst met dingen krijgen die je kind nodig heeft voor school, maar de juiste rugzak kiezen kan nog wel een grote opdracht zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de rugzak comfortabel is en geen rugpijn veroorzaakt.

Er zijn enkele ideeën om rugpijn te voorkomen, dit start natuurlijk met de juiste rugzak en hoe deze ingepakt moet worden!

Hoe kies je de juiste rugzak?

Met de juiste rugzak maak je al korte metten met rugpijn bij je kind. In de rugzak moet natuurlijk alle benodigdheden voor school kunnen, zoals boeken, schriften en pennen, maar teveel gewicht zal nooit pijnloos zijn. Het juiste model hiervoor vinden is een goede start.

De meeste rugzakken die te koop zijn hebben traditioneel gewijs twee riemen die over de schouders gaan. Sommige hebben 1 riem of wielen onder de tas om deze mee te slepen als koffer. De beste versie van bovenstaande rugzakken is de rugzak die gedragen wordt met twee riemen over de schouders. Dit wordt geadviseerd door orthopeden, omdat het gewicht zich dan geleidelijk kan verdelen over de rug. Om je kind een handje te helpen is het belangrijk om erop te letten dat de riemen breed zijn en eventueel gewatteerd zijn. Dit zal meer comfort geven aan de schouders van je kind. Een voorbeeld van zo een soort rugzak is de Herschel Rugzak.

Het kan handig lijken om een tas te hebben met wieltjes, maar door het continu meeslepen van de tas met 1 arm, terwijl uw kind nog aan het groeien is, kan een kromming in de wervelkolom  veroorzaken. Dit komt doordat het kind ook nog eens naar voren moet leunen om alles mee te trekken. Daarnaast is het met zo een tas moeilijker om de trap op en af te gaan.

Ga voor een groot aanbod aan rugzakken naar de Maes & Hills Collection.