Een liefdevol assieraad; Het hart als symbool

Bij UitvaartUniq.nl vindt u een prachtig assortiment assieraden van RVS, zilver en (wit)goud. Een assieraad is een van de meest ‘intieme’ vormen van asbestemming waarbij u de as van uw overleden dierbare – en dus ook de herinneringen aan uw overleden dierbare – letterlijk en figuurlijk dichtbij draagt. Een passende symboliek is dan ook vaak een cruciale factor bij het selecteren van een passend assieraad. Er zijn diverse symbolen die erg populair zijn, zoals bijvoorbeeld de duif, de ster, de engel en de teardrop (druppel), maar een van de meest popualire symbolen is toch wel het hart, dat staat voor een liefdevolle herinnering. Bijzondere assieraden bij UitvaartUniq.nl, met een uitgebreide ‘hart assieraden’ vindt u altijd een passende herinnering.

Uitvaart

Het hart als symbool

Het hart, als symbool, staat voor symbool voor menselijke emoties en gevoelens in het algemeen. Omdat onze emoties invloed hebben op onze hartslag, bijvoorbeeld het sneller kloppen van het hart bij spanning, werd vroeger gedacht dat alle gevoelens uit het hart voortkwamen. Uiteindelijk heeft dit geleidt tot de symboliek van het hart, dat al eeuwenlang staat voor liefde en romantiek. De bekende vorm van het ‘valentijnshart’, dat veelvuldig gebruikt worden bij assieraadontwerpen, is ontstaan in de loop van de middeleeuwen. In deze tijd begon met deze hartvorm ook actief te gebruiken als symbool van liefde en romantiek. Een hartvormig assieraad staat dan ook voor een liefdevolle herinnering. Nog steeds speelt het hart een belangrijke rol in spreekwoorden, uitdrukkingen en gezegden op het gebied van liefde & romantiek. U vindt bij UitvaartUniq.nl een brede selectie aan hartvormige assieraden, van RVS as kettingen inclusief (goudkleurig en zilverkleurig) hartvormige ashanger, tot prachtige asbedels in de vorm van een hart en zilveren en gouden hart ashangers (diverse modellen tevens inclusief zirkonia en diamanten).

Bent u op zoek naar een assieraad waarbij het symbool ‘hart’ centraal staat? Bij UitvaartUniq.nl vindt u een prachtige collectie assieraden van verschillende materialen en in verschillende stijlen, groottes en tevens verschillende ‘soorten’ assieraden. Altijd een passende dierbare herinnering en altijd voor een Eerlijke prijs.