Coronatesten met een uitslag binnen 15 minuten

Sinds kort kun je via https://coronatestnederland.nl/ bij Covid.Limited ook een PCR test of PCR spoedtesten laten uitvoeren. Wanneer je een PCR test laat uitvoeren ontvang je een internationaal ofwel wereldwijd reis certificaat. Wanneer je een sneltest laat uitvoeren ontvang je binnen 15 minuten al de uitslag. Alle sneltesten worden uitgevoerd door getraind en gecertificeerd zorgpersoneel. De testen die worden uitgevoerd bij Covid.Limited zijn goedgekeurde testen die zijn voorzien van een CE-certificering. Er zijn al meerdere Covid.Limited teststraten door heel Nederland waardoor er altijd wel een teststraat in de buurt is. Hier kun je (bijna) direct terecht kunt voor een sneltest. Je kunt ook vragen of een van de medewerkers van Coronatest Nederland bij je thuis of op de zaak komt testen. Hiervoor worden voorrijkosten gevraagd. Wanneer je meer dan 25 personen wilt laten testen, bijvoorbeeld voor je bedrijf, dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht.

Welke sneltesten worden aangeboden

Bij coronatest Nederland kun je een sneltest aanvragen waarbij je binnen 15 minuten de uitslag krijgt. Er worden twee verschillende soorten sneltesten aangeboden; de bloedpriktest voor antistoffen en de neusswabtest (antigeen sneltest) waarbij wordt gecontroleerd of het COVID-19 virus aanwezig is. Bij de bloedtest wordt een bloeddruppel getest op antistoffen. De antistof IgM geeft aan dat er op dit moment COVID-19 virusdeeltjes actief zijn in het bloed. De antistof IgG geeft aan dat COVID-19 aanwezig is geweest. Voor de neusswabtest ofwel antigeen sneltest wordt materiaal afgenomen met een (lang) wattenstokje. Dit wattenstokje wordt in een bepaalde vloeistof gedoopt waarna er enkele druppens worden gedruppeld op een teststrip. 

Na ongeveer 15 minuten is de uitslag hiervan duidelijk

Je kunt ook een PCR test laten uitvoeren waarbij je een wereldwijd reis certificaat ontvangt. Bij de PCR test wordt, met een wattenstokje, materiaal (slijm) verzamelt uit neus en keel. Dit materiaal wordt doorgestuurd naar een laboratorium voor onderzoek. Dit onderzoek duurt 1 tot 2 dagen.